фото - як іноземцю обрати страховку від COVID-19 для в'їзду в Україну

Страховка іноземців для в'їзду в Україну: як правильно обрати страховий поліс і на що звертати увагу?

Наразі страховка від COVID-19 не є обов'язковою для в'їзду в Україну, але ми рекомендуємо її оформити для кращого захисту, адже сезон захворювання досі в розпалі. Також ви можете оформити медичний поліс для іноземців, який діє протягом року та підходить для отримання візи та посвідки, а також покриває воєнні ризики.

На які важливі моменти слід звертати уваги при виборі медичного поліса для іноземців?


  1. 1. Страхування іноземців на території України має покривати амбулаторне та стаціонарне лікування COVID-19.

Стаціонарне лікування ускладненої форми коронавірусної хвороби передбачає перебування у спеціалізованих інфекційних клініках та забезпечується майже усіма страховими компаніями України.

А ось щодо амбулаторного лікування, - необхідно бути уважними при виборі страховика, адже лікування вдома забезпечують далеко не всі компанії. Проте, саме 90% хворих на COVID-19 лікуються в домашніх умовах. І лише 30% страховиків у публічних офертах чітко зазначають про виділення коштів на амбулаторне лікування іноземців під час захворювання на COVID.

Програми страхування іноземців від СК «Місто» забезпечують лікування іноземних громадян на COVID-19 в Україні амбулаторно та стаціонарно.


  1. 2. Онлайн страховка іноземців для в'їзду в Україну має забезпечувати компенсацію витрат на самоізоляцію.

Не всі страхові компанії забезпечують дану послугу. 

СК «Місто» здійснює компенсацію витрат під час самоізоляції іноземців та осіб без громадянства у ліміті до 5000 грн.


  1. 3. Двостороннє укладення та підписання електронного поліса для іноземців.

Онлайн страховка іноземців для в'їзду в Україну має відповідати чинному законодавству - статті 207 Цивільного кодексу України та повинна бути підписана у двосторонньому порядку.

Зокрема, це стосується підписання електронного поліса з використанням цифрового підпису, шляхом отримання одноразового ідентифікатора. Даний механізм укладення договору відповідає Закону України «Про електронну комерцію». Без підписів обидвох сторін страхування іноземців не має юридичної сили. І при захворюванні можуть виникнути складнощі - страховик може відмовити у виплаті, а спір вирішити у судовому порядку буде важко.

Електронні договори СК «Місто» відповідають усім нормам чинного законодавства України та підписуються двома сторонами, а клієнтом - через унікальний одноразовий ідентифікатор, котрий відправляється на мобільний телефон при укладенні договору. Тому, після оформлення та онлайн-оплати, усі іноземці миттєво страхуються та можуть в'їжджати в Україну впевнено і безпечно.


  1. 4. Наявність та відсутність вікових обмежень при страхуванні іноземців в Україні.

Через високі ризики більшість страхових компаній встановлюють обмеження у страхуванні іноземців літнього віку та маленьких дітей. Тому, часто батьки новонароджених дітей та особи після 70 років зустрічаються з проблемою відмови у страхуванні від COVID-19 для в'їзду в Україну. Максимальний вік у переважній більшості страхових компаній України становить 70 років, а мінімальний – 1 рік.

Купити страховий поліс для в'їзду в Україну у страховій компанії «Місто» можна для осіб будь-якого віку, без обмежень: як дітям з народження, так і літнім людям. Вікових обмежень при страхуванні від коронавірусу у СК «Місто» немає.


  1. 5. Часова франшиза.

Будь-який укладений договір страхування для іноземців в Україні починає діяти наступного дня після його укладення, або в день в'їзду до країни.

Проте, доволі часто у страхових компаній існує так звана часова франшиза (каренція). Вона позбавляє відповідальності страховика, у випадку захворювання іноземця на коронавірус протягом певного проміжку часу. Як правило, - це 7-14 днів. Тобто, протягом цього періоду страховка не покриватиме лікування іноземця, навіть якщо він захворіє.

Тому, вкрай важливо перед страхуванням іноземця від коронавірусу в Україні переконатися в тому, що часова франшиза у договорі відсутня.

Програми страхування іноземців від СК «Місто» захищає іноземців та осіб без громадянства одразу після оформлення електронного договору страхування. Він набуває чинності миттєво, а часова франшиза відсутня взагалі. Тому, при в'їзді до України, усі іноземці - під страховим захистом СК «Місто». Вони отримують допомогу та лікування, навіть у перший день перетину кордону.


  1. 6. Фінансова франшиза.

Важливо звернути увагу і на фінансову франшизу. Як правило, аби уникнути виплат та знизити ризики, страховики вводять франшизу, яка може складати від 50 до 150 євро. А це означає, що дана сума буде оплачуватися іноземцем при захворюванні самостійно, а витрати, котрі будуть перевищувати зазначену суму (франшизу) - покриватимуться страховою компанією.

Тому, при амбулаторному лікуванні коронавірусної хвороби, швидше за все, розраховувати на підтримку від такої страхової компанії не варто. Звертайте увагу на наявність/відсутність фінансової франшизи, аби не було неприємних сюрпризів при страховому випадку.

Програми страхування іноземців від СК «Місто» не мають фінансової франшизи. І забезпечують підтримку та лікування коронавірусу в Україні в межах 80 000 гривень.


  1. 7. Тривалість страхування іноземців від COVID-19 в Україні.

Більшість страховиків впровадили програми страхування COVID-19 на території України із великим проміжком часу - на 3, 6 місяців та 1 рік.

Але що робити, якщо візит до України складає 2 тижні або місяць?

У СК «Місто» можна оформити онлайн страховку для іноземця «COVID-STOP» зі зручним терміном тривалості: 1 місяць, 3 місяці, пів року та рік.

Окрім того, для транзитного переїзду через територію України є можливість застрахуватися на мінімальний період - 10 днів, оформивши медичний поліс «COVID-STOP транзит 10 днів».

І важливо - іноземець повинен бути застрахований на весь період перебування в Україні. А страховка повинна діяти й в день, коли іноземний громадянин виїжджає з України, оскільки цей документ часто перевіряють ще й при виїзді. У разі відсутності страховки в іноземця або її завершення днем раніше, прикордонні служби можуть виписати іноземцю штраф.


Важливо одразу з’ясувати усі важливі моменти до оформлення страховки, аби потім не мати сюрпризів. А також з'ясувати, як виплачуватиметься страховка: чи страхова компанія надає кошти медичним закладам, які займаються лікуванням іноземця, чи відшкодовує їх на карту іноземному громадянину, після надання відповідних чеків про медичні витрати.

Дізнайтесь заздалегідь цю інформацію, читайте уважно публічний договір страхування, який повинен бути опублікований на сайті страховика обов'язково та обирайте правильно страховку для в’їзду в Україну!

Гарного перебування в нашій країні!

Замовити дзвінок